Csokis sajt, vagy sajtos csoki?

Csokis sajt

Izgalmas párosításnak tartja a csokoládé és sajt kombinációját Harrer-Abosi Beatrix, a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda társtulajdonosa.

Mindemellett ők is a hagyományos vonalat képviselik az üzletükben:

Harrer-Abosi Beatrix férjével, Karllal

– Kóstoltam már kecskesajtos csokoládé bonbont, ami egy igazán finom, ám egyáltalán nem szokványos ízkombinációt jelent. Ezt a mi üzletünkben nehéz lenne eladni, mert a vendégeink a hagyományos ízeket keresik, de kuriozitásként izgalmas ötlet. Hollandiában mindenből készítenek sajtot, ott kakakóbab darabokkal dúsított, vágósajt állagú sajtkészítményt kóstoltam, ami szintén nagyon finom volt.

Sajtfogások

Mindenképpen fontos, hogy olyan csokoládéban kell gondolkozni, aminek magas a kakaótartalma, mert a kesernyés, zsíros kakaó íz illeszkedik a sajtok világához – magyarázta a harmadik generációs cukrász, aki a Sajtfogások című könyvben sajtos-málnás-csokoládés desszerttel szerepel, melyet férjével, Karllal jegyeznek.

Őrségi delicatesse kecskesajt, málna citromverbéna, recept a Sajtfogások kötetben

A címlap fotó illusztráció!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*