
Izgalmas párosításnak tartja a csokoládé és sajt kombinációját Harrer-Abosi Beatrix, a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda társtulajdonosa.
Mindemellett ők is a hagyományos vonalat képviselik az üzletükben:

– Kóstoltam már kecskesajtos csokoládé bonbont, ami egy igazán finom, ám egyáltalán nem szokványos ízkombinációt jelent. Ezt a mi üzletünkben nehéz lenne eladni, mert a vendégeink a hagyományos ízeket keresik, de kuriozitásként izgalmas ötlet. Hollandiában mindenből készítenek sajtot, ott kakakóbab darabokkal dúsított, vágósajt állagú sajtkészítményt kóstoltam, ami szintén nagyon finom volt.

Mindenképpen fontos, hogy olyan csokoládéban kell gondolkozni, aminek magas a kakaótartalma, mert a kesernyés, zsíros kakaó íz illeszkedik a sajtok világához – magyarázta a harmadik generációs cukrász, aki a Sajtfogások című könyvben sajtos-málnás-csokoládés desszerttel szerepel, melyet férjével, Karllal jegyeznek.

A címlap fotó illusztráció!
Be the first to comment